2018-01-25 08:53:31• hírek • (x)

Parkettát vásárolnál? A szakértő segít dönteni

A megfelelő parketta minden házat elegánsabbá, otthonosabbá varázsolhat. Az ideálisat kiválasztani azonban nehéz, hiszen a piac telítve van különböző modellekkel, melyek mindegyike más és más sajátosságokkal rendelkezik. A következőkben a szakértő néhány tanácsát adjuk közre, mely segít eligazodni a széles parkettaválasztékban.

Mint köztudott, a piacon kapható parketták legvékonyabbika 6 mm, a legvastagabb pedig 12 mm. Hogy melyiket választjuk ezek közül, azt számos tényező befolyásolja. Példának okáért egy olyan teremben, ahol a nagy forgalom miatt folyamatos igénybevételnek van kitéve a parketta, érdemesebb a vastagabb típusok között válogatni. A Lebada szakembere most néhány jótanáccsal látja el a parkettavásárlás előtt állókat.
 

Amint arra a szakember rávilágít, a kevésbé forgalmas helyekre – pl. egy hálószobába - érdemesebb a vékonyabb parketták, azaz a 6, 7 vagy 8 milliméteresek közül választani. Azonban az is nagyon fontos, hogy milyen felületre fektetjük le a lapokat. Az legfontosabb szabály, hogy a felület egyenletes legyen: ne legyenek nagyobb szintkülönbségek, mint 1-2 milliméter, ugyanis ennyit még képes korrigálni a parketta alá bekerülő szigetelő fólia, többet azonban nem.
 

Ahol az említett egy-két milliméternél nagyobb szintkülönbségek tapasztalhatók, érdemes lemondanunk a vékony parkettáról, ugyanis ez nem lesz képes kellő stabilitást nyújtani majd a bútoroknak. Ha ezt nem vesszük figyelembe, könnyen azzal a problémával találhatjuk magunkat szembe, hogy a parketta illesztései megadják magukat, a padló óhatatlanul is recsegni fog. Ha hasonló helyzettel találjuk szembe magunkat, a Lebada szakembere szerint érdemesebb a vastagabb parketták közül választani, ugyanis ezek kevésbé hajlamosak a rongálódásra. Ha azonban semmiféle szintkülönbség nem tapasztalható a parkettázásra váró felületen, akkor nyugodt szívvel választhajuk a vékonyabb típust is.


A Lebada szakértője szerint a hálószobánál forgalmasabb helységekben, mint amilyen a nappali, konyha vagy lakásunk előszobája, inkább vastagabb parkettát fektessünk le. Ennek vastagsága legyen minimum 8 milliméter, azonban ha szeretnénk biztosra menni, akkor választhatjuk a 10-12 milliméter vastagságú parkettát is. Ez akár több évtizedig is megtartja előnyös tulajdonságait és nehezebben használódik el.
 

Ha nem otthonunkba, hanem egy forgalmas üzlethelyiségbe vagy irodába keressük az ideális parkettát, akkor nem csak a falap vastagságát kell szem előtt tartanunk. Ebben az esetben a 11-12 milliméteres parketta már nem fogja megállni a helyét, ehelyett egy speciális típust kell választanunk, amelyet kifejezetten az extrém igénybevétel körülményeihez igazítva terveztek meg.
 

A Lebada szakértője szerint a parkettavásárlás életünknek nem az a pontja, mikor spórolnunk kell, hiszen egy jól kiválasztott termék akár több évig, évtizedig is otthonunk dísze lehet. Ha több információra van szükséged vagy vásárlás előtt állsz, nézz be a Lebada üzleteibe, hiszen itt nem csak tanácsokkal látnak el, hanem meg is vásárolhatod álmaid parkettáját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: